Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-02@17:31:35 GMT

ورزش‌های مفید برای افزایش قد در کودکان

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۳۱۲۴۱

ورزش‌های مفید برای افزایش قد در کودکان

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از زندگی آنلاین ، ترجمه :  اعظم اسلامی مجد‌ تقریبا اغلب ما این را می‌دانیم که ورزش‌های مفید و مناسب برای افزایش قد در کودکان ورزش‌های کششی هستند. قدر مسلم است که در رشد قدی کودکان عوامل بسیار مهم‌تری نیز دخیل هستند، مثل وراثت و تغذیه. یک رژیم غذایی سالم و مناسب و انجام برخی تمرین‌ها و حرکات ورزشی با هم می‌توانند عاملی مثل وراثت را تا حدودی کم اثر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش قد در کودکان

هیچ راه و روش جادویی و رازگونه‌ای برای افزایش قد وجود ندارد و بهتر است بگوییم که هیچ کس یک شبه قد بلند نمی‌شود. بیشتر تبلیغات در این زمینه، دروغ محض هستند. اغلب داروها بدون تاثیر هستند و برخی از آنها حتی دردسر‌آفرین هم هستند، بنابراین هیچ‌گاه تبلیغات را جدی نگیرید. بهتر است که سراغ روش‌های خیالی و ظاهرا جادویی نروید و به دنبال راه‌های درست باشید.

بهترین راهکارها

 برای افزایش قد در کودکان

 برنامه غذایی متعادل و متناسب داشتن

 انجام حرکات ورزشی و تمرین کردن

 خواب کافی و مناسب

 نور خورشید

 حالت بدن

 

* ورزش‌های کششی در ظاهر بسیار ساده هستند، ولی در حقیقت، بیشترین تاثیر را دارند. ورزش‌های کششی را در سنین پایین به کودکان خود معرفی کنید. این ورزش‌ها به شکل‌گیری درست ستون فقرات و حتی بهتر شدن استایل و حالت بدن کمک می‌کنند

برنامه غذایی متعادل و متناسب

این بخش اهمیت ویژه‌ای دارد. غذاهای سالم نه تنها به حفظ سلامت کودکان کمک می‌کنند، بلکه بر روی رشد قدی آنها نیز اثر می‌گذارند. یک رژیم غذایی سالم و مناسب شامل پروتئین‌ها، کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. کودک خود را از خوردن هله‌و هوله و مواد غذایی که هیچ ارزش غذایی ندارند، بر حذر دارید.

انجام حرکات ورزشی و تمرین کردن

در واقع هدف از نوشتن این مقاله، همین بخش است. ورزش‌های کششی در ظاهر بسیار ساده هستند، ولی در حقیقت، بیشترین تاثیر را دارند. ورزش‌های کششی را در سنین پایین به کودکان خود معرفی کنید. این ورزش‌ها به شکل‌گیری درست ستون فقرات و حتی بهتر شدن استایل و حالت بدن کمک می‌کنند. بسیار ساده هستند و در هر مکان و محیطی قابلیت اجرا دارند، مثلا از کودک خود بخواهید که پشت به دیوار کرده و سعی کند روی انگشتان خود بایستد و در همان زمان عضلات پاهایش را بالا بکشد یا اینکه از او بخواهید روی زمین بنشیند و پاهایش را باز کند. یکی از پاها را از ناحیه زانو خم کند و سعی کند با دست‌هایش انگشت شست آن یکی پایش را که دراز است، بگیرد. همین کار را یکبار دیگر به طور برعکس انجام دهد، یعنی جای پاها را عوض کند. حرکات کششی از موثرترین راه‌های افزایش قد فرزندان هستند. در واقع انجام تمرینات ساده کششی، ضروری هستند. یک حرکت دیگر برای تمرین در خانه، این است که از کودک خود بخواهید که مقابل دیوار بایستد و دست‌هایش را تا جایی که ممکن است بالا ببرد. می‌تواند پشت به دیوار کرده و همین کار را تکرار کند. می‌توانید روی دیوار یک علامت بگذارید و از او بخواهید که با انگشت دست خود را به علامت برساند. یک تمرین کششی بسیار خوب دیگر این است که روی زمین بنشیند هر دو پایش را بگیرد. این تمرین شبیه تمرین قبلی است و به انعطاف‌پذیری مهره‌های کمر و حالت بهتر بدن کمک می‌کند.

 حرکات آویزان شدن

اگر کودک شما عاشق آویزان شدن است، حتما از این علاقه او استفاده و یک میله بارفیکس تهیه کنید. این تمرینات در کشیدگی و صاف کردن ستون فقرات موثر هستند. وقت آویزان شدن نباید از زمین حمایت شود، مثلا صندلی یا چهارپایه زیر پایش باشد. هر روز می‌تواند تا حدود 10 دقیقه آویزان شدن را تمرین کند. خود را از میله بالا بکشد و تا می‌تواند خود را بالا نگاه دارد.

یوگا

آساناهای یوگا، برای کمک به افزایش قد کودکان ایده‌آل هستند. به کودک خود بگویید که قبل از تمرین یوگا چند بار نفس‌گیری ساده انجام دهد. چاکراسانا، از تمرینات عالی یوگا است که به کودک کمک می‌کند تمام بدنش را بکشد. این حرکات شامل دراز کشیدن به پشت با پاهای باز است. کودک به زانو خم می‌شود. باسن را لمس می‌کند و آرنج را خم می‌کند تا انگشتان شانه‌هایش را لمس کند. بعد چند نفس عمیق می‌کشد و بدن خود را به شکل U به طرف بالا می‌آورد و تا جایی که می‌تواند در این حالت می‌ماند.

 حرکت کبرا

شبیه حرکت کبرا (مار افعی) است. از کودک بخواهید روی شکم دراز بکشد. به آرامی نیم تنه بالایی بدن خود را بالا ببرد. این کار را باید نرم انجام دهد. سر، گردن و سینه از زمین جدا می‌شوند و شبیه مار کبرا بالاتر می‌روند. این حرکت به رشد سلول‌های قدی بسیار کمک

می‌کند.

 طناب‌بازی

طناب‌بازی هم جنبه سرگرمی دارد و هم یک ورزش مناسب برای قد بلندی کودک است. پریدن‌های مکرر باعث می‌شود سلول‌های بدن همگی به حرکت دربیایند و ماهیچه‌ها فعال شوند. در ضمن طناب زدن از چاقی هم جلوگیری می‌کند.

 ورزش پای راست بالا

بسیار بسیار ساده است و انجام آن هیچ پیچیدگی ندارد. از کودک بخواهید پشت به زمین دراز بکشد. پاهایش را با هم بلند کند (به طور مستقیم) و بعد آنها را آرام‌آرام پایین بیاورد، ولی کمی مانده به زمین متوقف شود. بعد دوباره تقریبا قائم به زمین (90 درجه) بالا بیاورد.

 بپر بپر کردن

جست و خیز کردن و بپر بپر داشتن را بسیاری از کودکان دوست دارند. همین کار معمولی باعث تقویت رشد قدی کودک می‌شود. در حین جست و خیز کردن بدن کودک کشیده می‌شود و به رشد او کمک می‌کند.

 شنا کردن

شنا کردن از بهترین ورزش‌ها و تفریحات است. تمام اندام‌های بدن شروع به فعالیت می‌کنند. این کار برای آنها که آب را دوست دارند، بسیار خوب است، اما آنهایی که نمی‌خواهند خیس شوند، می‌توانند شنای خشک را تمرین کنند، به این شکل که دست راست با پای چپ و دست چپ با پای راست بالا می‌آید. هر کدام از پاها را به نوبت بلند کنید. از کودک بخواهید هر کدام از عضوها (دست و پاها) را تا جایی که می‌تواند بکشد.

ورزش مچ پا

این روش نیز برای افزایش قد کودکان بسیار مفید است. هدف از آن کشش قسمت پایینی بدن می‌باشد. غضروف بین زانوهای فرزند شما کشیده می‌شود و همین کار باعث افزایش قد او می‌شود. وزنه‌های مربوط به مچ پا را می‌توانید در اندازه‌های مختلف از فروشگاه‌ها تهیه کنید. از ده کیلویی تا به بالا. از وزنه سبک‌تر شروع کنید و مقدار آن را کم‌کم بیشتر کنید.

 حرکت گربه

از کودک خود بخواهید روی زمین بنشیند. زانوها، کف دست و نوک انگشتان پاهایش در تماس با زمین باشد. سر و گردن را بالا بگیرد و سعی کند در همان حالت قسمت شکم را بالا پایین بکشد. بعد شکم و کمر را بالا بکشد و سر و گردن را وقت بالا کشیدن شکم و کمر پایین بیاورد. این حرکت را یک در میان تکرار کند.

 تمرینات گردن

یک گردن قوی و بلند می‌تواند کمک زیادی به سلامت قسمت‌های دیگر بدن مانند تحریک تیروئید نماید و به افزایش رشد قدی کودک کمک می‌کند. از کودک بخواهید گردن را بالا و بعد پایین ببرد و در مرحله بعدی سر و گردن را به چپ و راست بچرخاند (بالا – پایین – چپ – راست).

 دویدن

دویدن معجزه می‌کند. بسیار مفید و سودمند است. باعث تقویت و استحکام استخوان‌ها می‌شود. هورمون‌های رشد را تحریک می‌کند. کودک خود را تشویق کنید که حتما بدود و اگر می‌توانید خودتان او را همراهی کنید.

سایر عوامل

علاوه بر این حرکات، خواب کافی، نور آفتاب و حالت درست بدن نیز در رشد قدی کودکان موثرند. هورمون رشد در خواب ترشح می‌شود و مستقیم روی رشد کودک اثر می‌گذارد.

نور خورشید و آفتاب نیز سرشار از ویتامین D است که باعث استحکام استخوان‌ها می‌شود. جذب کلسیم و ویتامین D به رشد کودکان کمک می‌کند. علاوه بر منابع غذایی سعی کنید این ویتامین‌ها و املاح را از طریق نور خورشید به بدن کودک برسانید. به شکل و حالت بدن کودک خود توجه کنید. آیا موقع نشستن و ایستادن، بدن او در حالت درستی است؟ مرتب به او یادآوری کنید که درست بنشیند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: قد افزایش کودک خانواده افزایش قد در کودکان کودک بخواهید برای افزایش قد ورزش های کششی رشد قدی کودک آویزان شدن بسیار ساده همین کار کودک خود حالت بدن ورزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۱۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ هزار کودک خیابانی در تهران

آفتاب‌‌نیوز :

سید علی کاظمی درباره کاهش آسیب‌ها برای کودکان خیابانی یا در موقعیت خیابان گفت: این کودکان شرایط متنوع و مختلفی دارند و طبق برنامه‌ریزی دادستانی تهران یک طرح در سه ماهه پایانی سال برای این کودکان اجرا شد.

وی ادامه داد: ابتدا کودکان کار و خیابان سرشماری شدند؛ البته هیچگاه نمیتوان ادعا کرد که آمار دقیقی از تعداد کودکان خیابانی وجود دارد و در هیچ کشوری هم اطلاعات کاملی در این زمینه نیست اما مطابق سرشماری که انجام شد و این آمار توسط سرشماری شهرداری اعلام و چشم‌اندازی در این خصوص ارائه شد و بعد از اینکه به مرحله اجرای طرح وارد شدیم، آمارها حاکی از صحت اطلاعات سرشماری بود.

کاظمی اضافه کرد: طرح شناسایی و ساماندهی کودکان کار و خیابان ابتدا با چهار ون آغاز شد و اکنون به ۲۲ ون افزایش یافته است. در این زمینه طرح آزمایشی اجرا شد و پس از آن طرح عملیاتی کلید خورد که در نتیجه آن تا پایان سال گذشته حدود هزار کودک شناسایی و مورد حمایت قرار گرفتند.

معاون وزیر دادگستری با تاکید بر رویکرد خانواده محوری در حمایت از کودکان کار و خیابان افزود: فرآیندهای حمایت از این کودکان دارای پیچیدگی‌های بسیاری است؛ فرایندها شناسایی و اقدامات اجرایی انجام شده است و در سال جاری دستورالعمل جامع تدوین خواهد شد و در قالب رهنمود ملی منتشر می‌شود.

معاون وزیر دادگستری درباره اجرای طرح‌های حمایتی برای کودکان بازمانده از تحصیل این موضوع را از اولویت‌های مرجع ملی حقوق کودک در سال جاری برشمرد و افزود: آنچه در طرح ساماندهی و حمایت از کودکان کار و خیابان دریافتیم این بود که اگر این کودکان در مدارس باشند هیچگاه گرفتار خیابان نخواهند شد؛ بنابراین با خانواده کودکان ارتباط برقرار کردیم و ضرورت ادامه تحصیل کودکان را مورد تاکید قرار دادیم.

کاظمی ادامه داد: برآوردهای اولیه این بود که کودکان به دلیل فقر در خیابان هستند اما با بررسی‌های بیشتر و دقیق‌تر دریافتیم که علت حضور کودکان به‌ویژه اتباع این است که چون مدرسه نمی‌روند خانواده با وجود توانایی در تامین هزینه‌های کودک اما ترجیح می‌دهد که او بیکار نباشد و کار کند در صورتی که اگر در مدرسه باشند موضوع کودکان کارو خیابان هم حل خواهد شد.

دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک افزود: سعی داریم تا با حمایت از کودکان بازمانده از تحصیل، عدالت اجتماعی و بازماندگی از تحصیل را کم کنیم و در این زمینه شاخص‌های جدیدی تدوین شده است و همکاری خوبی با وزارت آموزش و پرورش انجام دادیم و باید برنامه‌ها و سیاستگذاری ها به‌گونه‌ای باشد که کودکی در ساعات آموزش در خیابان یا منزل نباشد.

وی اضافه کرد: بررسی موضوع کودکان بی‌هویت، ساماندهی فرایندهای اجرایی و بودجه‌ریزی حقوق کودکان، پیگیری مطالعات حقوق کودک، نقش تغییرات اقلیمی و تاثیر بر حقوق و رفاه کودک، علت طرد کودکان و سقط جنین از جمله موضوعاتی است که در سال ۱۴۰۳ به عنوان اولویت‌های مرجع ملی حقوق کودک در دست بررسی قرار دارد تا راهکارهای حل برای برخورد با مشکلات کودکان در این حوزه‌ها را شناسایی کنیم و ورود جدی داشته باشیم همچنین برنامه جامع استان‌ها در زمینه حقوق کودک تدوین خواهد شد و در کنار موارد یادشده اصلاح قوانین و مقررات مربوط به کودکان و نوجوانان را در دستور کار داریم تا به قانون جامع برای احقاق حقوق کودکان دست یابیم.

معاون وزیر دادگستری با اشاره به اصلاح قوانین و مقررات حوزه کودکان و نوجوانان افزود: سال گذشته آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ به تصویب هیأت دولت رسید و شیوه‌نامه آن مشتمل بر ۷۵ ماده تدوین و ابلاغ شد و نتیجه این اقدامات اصلاح و تسهیل فرایند فرزندخواندگی بود و در استان‌هایی که این طرح اجرایی شد، از جمله در تهران و مشهد با وضعیت بسیار خوبی روبرو شدیم.

کاظمی با اشاره به نتایج مطلوب مشارکت خانواده‌ها در نگهداری از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست گفت: در شیرخوارگاه حضرت علی اصغر(ع) در مشهد، پایان سال گذشته کودکی نبود همچنین در شیرخوارگاه حضرت رقیه(س) تهران نیز همه کودکان به فرزندخواندگی رفته بودند. در شیرخوارگاه حضرت شبیر و حضرت آمنه(س) نیز تعداد کودکان به طور قابل ملاحظه‌ای کاسته شد.

دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک درباره اقدامات اجرایی برای کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست به راه‌اندازی مجتمع‌های شوق زندگی اشاره کرد و گفت: این مجتمع‌ها به واقع چند منظوره هستند و همه خدمات مورد نیاز برای کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست را ارائه می‌دهد.

کاظمی با اشاره به تجربه و ابتکار خوب دادگستری استان خراسان رضوی در راه‌اندازی مجتمع شوق زندگی از اجرای مرحله دوم این طرح در مشهد خبر داد و افزود: بهترین تقدیر از این اقدام ابتکاری، گسترش و ترویج آن بود که با همکاری قوه قضاییه و دولت، این مجتمع‌ها اکنون در ۶ استان راه‌اندازی شده است و در دیگر استان‌ها نیز در حال شکل‌گیری است.

وی اضافه کرد: اکنون در شیرخوارگاه حضرت آمنه(س) یک مجتمع ویژه شوق زندگی برای کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست ایجاد شده است و با راه‌اندازی این مجتمع، زمان واگذاری این کودکان به خانواده‌های متقاضی از حدود ۲۹۰ روز به ۶۰ روز کاهش یافته است ضمن اینکه اطلاعات و پرونده‌های مربوط به همه کودکان مرتب شده و با همکاری قاضی مستقر در این مجتمع و مددکاران، اقدامات موثری برای کودکان انجام شده است.

دبیر مرجع ملی حقوق کودک، مجتمع‌های شوق زندگی را ایستگاههایی با ارائه خدمات چند منظوره برای کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست برشمرد و ابراز امیدواری کرد که این مجتمع‌ها در همه استان‌ها راه‌اندازی شود.

دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک به تهیه پیش‌نویس اصلاحی برای قانون حمایت از اطفال و نوجوانان با رویکرد حمایت از کودکان در فضای مجازی و ارتباط با رسانه‌ها گفت: این پیش‌نویس سال قبل تهیه شد و البته هنوز نیاز به بررسی دارد و در سال جاری به دولت تقدیم خواهد شد.

دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک با اشاره به پیگیری لایحه پلیس اطفال گفت: بررسی این لایحه اکنون در کمیسیون حقوقی قضایی به اتمام رسیده و امیدواریم امسال در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد زیرا تشکیل پلیس اطفال در کشور یک ضرورت است.

کاظمی از تشکیل کمیته آمار حقوق کودک با مصوبه شورای آمار خبر داد و در این باره گفت: آمار مربوط به کودکان در وزارتخانه‌های محوری و مهم از جمله وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سازمان بهزیستی کشور ساماندهی شده است.

معاون وزیر دادگستری با اشاره به انبوه شاخص‌ها در زمینه اطفال و نوجوانان بر لزوم ساماندهی این شاخص‌ها تاکید کرد و افزود: پس از تدوین شاخص‌ها هرگونه تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی در زمینه حقوق کودکان و نوجوانان مبتنی بر داده‌های آماری انجام می‌شود.

دبیر مرجع ملی حقوق کودک اظهار داشت: یکی از سختی‌ها در این زمینه وجود ازدیاد و تنوع و تعدد شاخص‌ها است اما با ساماندهی و تعیین شاخص‌ها، نظام پایش و ارزیابی حقوق کودک از سال جاری در کشور اجرایی می‌شود.

وی با اشاره به طراحی سامانه حقوق کودک مرجع ملی اظهار داشت: بارگذاری اطلاعات حقوق کودک در این سامانه در حال انجام است و امسال دسترسی عموم به اطلاعات این سامانه فراهم خواهد شد.

کاظمی اضافه کرد: اطلاعات مربوط به اقدامات حقوق کودکی، قوانین و مقررات حوزه کودکان و نوجوانان، برگزاری نشست‌ها و فعالیت‌ها، اقدامات استانی و به‌طور کلی وضعیت کودکان در این سامانه قرار داده می‌شود.

معاون وزیر دادگستری با اشاره به کنوانسیون سازمان همکاری‌های اسلامی در مورد حقوق کودک، افزود: پیش‌نویس این کنوانسیون سال گذشته توسط سازمان همکاری‌های کشورهای اسلامی تهیه شد و اصلاحیه مدنظر خود را با همکاری اساتید حوزه و دانشگاه اعلام کردیم و امیدواریم امسال به نتیجه برسد و با عنوان «سند جده» تصویب خواهد شد.

وی یادآور شد: این سند سال ۲۰۰۵ با عنوان میثاق حقوق کودک در اسلام تهیه شده بود اما اکنون با عنوان کنوانسیون کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در دست تهیه است که در آن همه مقررات حقوق کودک تجمیع شده است.

کاظمی افزود: سال گذشته گزارش ملی جمهوری اسلامی ایران( گزارش پنجم و ششم) به کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل متحد ارائه شد و به تکلیف قانونی خود عمل کردیم.

وی، هماهنگ سازی دستگاه‌ها در موضوعات مرتبط با حقوق کودک را از جمله وظایف مرجع ملی حقوق کودک برشمرد و در این باره اظهار داشت: پنج جلسه شورای هماهنگی مرجع ملی حقوق کودک و حدود ۵۲ جلسه کارگروه‌های شورا نیز برگزار شد و در کنار آن با توجه به نیاز به سیاستگذاری دقیق و ارتباط با کنشگران، ۶ کارگاه نظام حمایت از کودکان و نوجوانان با رویکرد هم‌اندیشی، چالش‌ها و راهکارها در حوزه‌های مختلف مروبط به حقوق کودکان از جمله بازماندگان تحصیل، کودکان کار و خیابان و کودکان اتباع و کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست برگزار شد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • حس خوب حمایت
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان مفید
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق